Gezondheid

Voorlichtingsavonden blauwtong

De Gezondheidsdienst voor Dieren en LTO houden op 8 en 16 april een voorlichtingsavond over blauwtong. De aanleiding is de blauwtongsituatie in Duitsland en België.

Bij de verplichte monitoring is in december 2018 blauwtong virus serotype 8 (BTV-8) aangetoond in Baden-Württemberg, dicht bij de grens met Frankrijk. Daarna werden nieuwe uitbraken ontdekt ten noorden van die locatie. Het beschermings- en toezichtsgebied met een straal van 150 kilometer rond het laatst gevonden bedrijf reikt daardoor tot het midden van Limburg. Recent zijn in België op een vergelijkbare manier infecties aangetoond en heel België is daardoor nu beperkingsgebied voor BTV-8.

Door deze uitbraken neemt het risico op een nieuwe introductie van het virus in Nederland toe. Hoe groot dit risico is, is volgens de GD niet met zekerheid te zeggen. Tijdens de bijeenkomsten zal dr. P. Vellema, specialist gezondheidszorg kleine herkauwers van GD, spreken over de laatste ontwikkelingen. 

Datum en locatie

Op maandag 8 april a.s. om 20.00 uur in “In ’t Zand”, Bestseweg 52, 5688 NP te Oirschot en 16 april a.s. om 20.00 uur in “Ons Boerenerf”, Banendijk 5, 6034 SV te Nederweert-Eind.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief