Gezondheid

Congres GD geit en schaap

De kleine herkauwersgroep van de Gezondheidsdienst voor Dieren houdt samen met de Europese veterinaire conferentie Voorjaarsdagen op donderdag 11 april een congres met als thema ‘Another century of small ruminant health challenges’.

Sprekers zijn enkele onderzoekers uit verschillende Europese landen, drs. Daan Dercksen (veterinair manager rundvee bij Zoetis en voorheen specialist kleine herkauwer bij GD), dr. René van den Brom, dr. Piet Vellema en dr. Christianne Bruschke (Chief Veterinary Officer bij LNV). Zij zullen onder andere spreken over nematoden- en leverbotinfecties, tekengerelateerde aandoeningen, de opkomst en toekomst van de melkgeitenhouderij, opkomende aandoeningen bij kleine herkauwers, de rol van data in de schapen- en geitengezondheidszorg en bespiegelingen over al deze onderwerpen vanuit een politiek oogpunt. Het congres vindt plaats in Den Haag. 
Dit jaar viert GD haar 100ste verjaardag en om die reden heeft GD verschillende (wetenschappelijke) activiteiten gepland.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief