Lammeren | Voeren

Cursus: wat kan misgaan bij de voeding van geiten?

GD organiseert een cursus ‘Voeding voor de melkgeitenhouderij.’ Aan de orde komen onder andere het geven van biest, de mineralenvoorziening, het spenen en ziektes als pensverzuring. Deelname levert 5 punten op voor het duurzaamheidsprogramma DGZK.

GD houdt de cursus in samenwerking met vakblad Geitenhouderij, op dinsdag 29 oktober van 10.00 tot 14.30 uur, inclusief lunch. Deze cursus gaat over zaken die mis kunnen gaan met de voeding bij (melk)geiten en de consequenties daarvan. Denk onder andere aan het verstrekken van kunstmelk en welke consequenties melkeiwit ten opzichte van plantaardig eiwit hebben voor de verteerbaarheid van de melk en groei van het dier. Ook wordt bijvoorbeeld ingegaan op het speenmoment; de manier van spenen in relatie tot pensontwikkeling en de opname van ruw- en krachtvoer. Je leest hier meer over de zaken die in de cursus aan bod komen, en aanmelden kan ook via die link.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
LammerenVoeren
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief