Gezondheid

Uitleg over VGO3 onderzoek

Op maandag 4 november 2019 geven de onderzoekers van VGO3  uitleg over dit onderzoek. Zij gaan vooral in op het onderzoek bij en in de omgeving van geitenbedrijven.

Het VGO3 onderzoek wil achterhalen waardoor het komt dat mensen die in de buurt van geitenhouderijen wonen, vaker een longontsteking hebben. Het wordt uitgevoerd door Institute for Risk Assessment Sciences van de Universiteit Utrecht, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Wageningen University & Research en de Gezondheidsdienst voor Dieren.
Middels een formulier kan iedereen die naar de informatiebijeenkomst wil komen, zich opgeven. Op dit formulier kunt u ook vragen of opmerkingen plaatsen; de onderzoekers proberen hier dan bij de presentaties rekening mee te houden. Ook tijdens de avond zullen de onderzoekers ingaan op vragen.
Meer informatie over het onderzoek kun je hier vinden. Ook Geitenhouderij 5 van 2019, die 25 oktober in de bus valt, geeft uitleg over het onderzoek.

De informatiebijeenkomst VGO3 vindt plaats op maandagavond 4 november in Congrescentrum Verploegen in Wijchen (Woeziksestraat 100, 6604 CM). Om 19.30 uur is de zaal open en is er koffie en thee verkrijgbaar, om 20.15 uur vindt de presentatie van het onderzoek plaats, aansluitend is er ruimte voor vragen en discussie.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief