Management | Premium

Rabobank wil emissiearme stalsystemen financieren

“Als de sector ons vraagt om emissiearme stallen te financieren, staan we daar voor open”, zegt Jeroen van den Hurk, sectorspecialist Food & Agri bij Rabobank. Want de bank wil verduurzaming een handje helpen. Dat werd vorige week duidelijk op de bijeenkomst van de studieclub geitenhouderij Zuid-Nederland.

De ontwikkeling van emissiearme stalsystemen voor geiten gaat niet hard. Van den Hurk betreurt dat. “Ga er met zijn allen achter staan. Leg voor mijn part geld in, anders zijn jullie misschien wel veroordeeld tot een luchtwasser”, waarschuwt hij de aanwezige geitenhouders. Omdat de Rabobank verduurzaming van de agrarische sector als voorwaarde ziet om te blijven bestaan, wil zij daarbij ondersteuning bieden door plannen voor emissiearme systemen te financieren.

De sectorspecialist voorziet dat binnen nu en een paar jaar, continue metingen van allerlei stoffen, bijvoorbeeld ammoniak, plaatsvindt op bedrijven. “Als dat dan boven een bepaald getal komt, kun je bezoek verwachten. Zogenaamde productpaspoorten, waarin alles transparant wordt gemaakt naar consumenten, worden nu al steeds meer geëist,” aldus Van den Hurk.

Je hebt zojuist een Premium-artikel gelezen.
Het aantal premium-artikelen dat je kunt lezen is beperkt. Wil je meer Premium lezen? Maak dan een gratis profiel aan.
Dit Premium-artikel krijg je cadeau. Onbeperkt lezen? Nu proberen
Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief