Algemeen | Premium

Cum Laude geitenkazen 2020

Geitenkaas van Utopiahoeve en geitenkaas van De Brienenshof kregen een Cum Laude Award uitgereikt vorige week, omdat zij de beste kaas zijn in hun rubriek. Daarnaast waren er meerdere gouden awards voor geitenkazen, waaronder die van geitenkaasboerderij De Brömmels uit Winterswijk.

De Cum Laude Awards wijzen elk jaar de beste en lekkerste boerenkazen aan. De kaas van Utopiahoeve uit Schagerbrug werd winnaar in de rubriek Boerenkaas van geiten- of schapenmelk. Deze kaas wordt dus gemaakt op de boerderij van eigen melk en zonder verhitting. De jury vond de kaas vol en krachtig van smaak.
De beste geiten- of schapenkaas van een zuivelbereider – dus kaas gemaakt op de boerderij maar niet met eigen melk – is de geitenkaas van De Brienenshof uit het Utrechtse Cothen. De jury omschreef de kaas als fris en niet te overheersend, met een mooi rond mondgevoel en een mooie bite.  De Brienenshof maakt kaas van de melk van geitenboerderij De Rimboe uit Achterberg. Ook maken zij koekaas van de melk van eigen koeien.

Hooikaas

Naast bovengenoemde rubriekswinnaars, wonnen verschillende geitenkazen ook een gouden award. De categorie Boerenkaas van koe, geit of schaap met kruiden kon twee gouden prijzen uitreiken aan geitenkazen: een voor de Utopiahoeve en een voor Mooimekkerland uit Stolwijk. Ook in de categorie Boerenkaas specialiteiten was er goud voor Utopiahoeve. Geitenkaasboerderij De Brömmels kreeg voor haar hooikaas een gouden award.
Een zilveren award was er voor Geitengeluk uit Siebengewald voor de kruidenkaas van de boerderij.

Vier keer

De Cum Laude Award is een initiatief van de Bond van Boerderijzuivelbereiders en is in het leven geroepen om de beste en lekkerste boerenkazen te vinden. De Awards worden elk jaar uitgereikt, dit was het vierde jaar.

Je hebt zojuist een Premium-artikel gelezen.
Het aantal premium-artikelen dat je kunt lezen is beperkt. Wil je meer Premium lezen? Maak dan een gratis profiel aan.
Dit Premium-artikel krijg je cadeau. Onbeperkt lezen? Nu proberen
Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief