Algemeen

Landelijke Geitenkeuring weer op Nationaal Geiten Event

De Stichting Landelijke Geitenkeuring organiseert op het Nationaal Geiten Event op zaterdag 26 september 2020 weer de Nationale Geitenkeuring. Het is sinds 2002 voor de 18e keer dat de Stichting deze keuring organiseert.

Het inzenden van dieren die voldoen aan de regels en gezondheidscertificaten van de GD is mogelijk voor alle geitenhouders in Nederland die lid zijn van de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij, LTO-Melkgeitenhouderij, de Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten, de Nederlandse Angorageiten Fokkersvereniging, de Nederlandse Federatie van Dwerggeitenhouders en alle anderen die zich bezighouden met de geregistreerde geitenhouderij in Nederland.

Programma

De keuring is een dagvullend programma en begint met het individueel keuren van de dieren in rubrieken die worden samengesteld op leeftijd en per ras. Vervolgens worden uit de beste dieren van de rubrieken, per ras, een kampioen en een reservekampioen lam en geit aangewezen.

Aansluitend wordt aan het einde van de dag uit de raskampioenen de Nationaal Dagkampioen lam en geit gekozen en gehuldigd.

Voor het Nubische ras en de Boergeit wordt ook een kampioen en een reservekampioen overloper aangewezen.

Tijdens de keuring is er ook de mogelijkheid voor het houden van raspresentaties.

Opgave is mogelijk voor alle geitenrassen en melkgeiten voor 1 september via de website www.stichtinglandelijkegeitenkeuring.nl.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief