Algemeen | Fokkerij

Fokkersdag Witte geiten ook afgelast

Helaas kan de fokkersdag van Witte geiten op 16 mei 2020 in Rhenen niet doorgaan. De vervolgmaatregelen van de overheid rondom corona geven geen ruimte voor bijeenkomsten.

Net zoals de fokkersbijeenkomt is nu ook de fokkersdag gecanceld. Het bestuur heeft besloten om dit jaar geen nieuwe datums te prikken voor de afgelaste evenementen. “In 2021 hopen we op de vaste datums op de jaarkalender de bijeenkomsten te organiseren.”

Statistieken wit

Inmiddels is de vervanger van het fokboek (Statistieken Wit 2020) bijna klaar om naar de drukker te gaan. De commissie heeft besloten om het fokboek niet meer in de oorspronkelijke vorm uit te brengen. Het wordt nu een dunnere uitgave zonder de keurstamboekgeiten, stamboekgeiten, voorlopige- en definitieve bokken. Hiervoor is gekozen omdat de komst van ZooEasy het mogelijk maakt om dagelijks de actuele stand van geiten en bokken te kunnen zien en ook terug te kijken in het verleden.

Over de auteur: Sandra Wilgenhof
Sandra Wilgenhof (1998) studeert Dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Via stages op de middelbare school in aanraking gekomen met veehouderij en...
Meer over:
AlgemeenFokkerij
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief