Algemeen | Melken

Twintigjarige geit nog steeds productief

Een van de melkgeiten van Twan en Nick van Gurp uit Breda is vorige maand twintig jaar geworden. Ze draait nog steeds mee in het koppel en geeft elke dag ongeveer 2,5 liter melk.

Het dier is misschien wel de oudste melkgeit op een melkgeitenbedrijf in Nederland. Ze is op 19 juni 2000 geboren bij de familie Van Gurp. Twan vertelt: “In 2000 zijn mijn ouders gestart met een geitenbedrijf. Deze geit hoort bij de eerste lichting lammeren die op ons bedrijf geboren zijn.” Ze valt op in het koppel, is klein van stuk en draait toch nog gewoon mee. Iedere dag produceert ze nog ongeveer 2,5 liter melk.

Twan vervolgt: “Het bijzondere is, dat ze op de verjaardag van onze vader geboren is. Pa is helaas vijf jaar geleden overleden, maar we hebben op 19 juni bewust stilgestaan bij zowel zijn verjaardag, als de verjaardag van deze melkgeit. We laten haar nu bij ons tot aan haar dood, want ze herinnert ons aan de start van ons geitenbedrijf en aan onze vader.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenMelken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief