Algemeen

Inventieve oplossingen

Dat de ons opgelegde rustige periode zolang duurt hadden wij niet verwacht maar de omstandigheden zijn ernstig genoeg om ons en elkaar aan de verplichte afspraken te houden. Dit betekent dat persoonlijk contact nauwelijks mogelijk is/was en dat er heel veel activiteiten niet kunnen doorgaan. Het is een oud gegeven dat men inventief wordt wanneer de problemen groter worden en daar moeten wij met zijn allen gebruik van maken om te kunnen doorgaan met onze prachtige hobby.

Door Frans Stolk (Nederlandse organisatie Geitenfokkerij), gepubliceerd in vakblad Geitenhouderij.

Een goede oplossing van enkele fokcommissies is de soepele houding ten aanzien van stamboek-opnamen. Voor sommige dieren is een periode vastgesteld waarbinnen zij in de arena dienen te verschijnen om te laten zien wat de kwaliteiten zijn. Daar wordt in de meeste gevallen niet streng naar gekeken, maar zo kan de fokkerij voortgang vinden. Informeer wel bij uw fokcommissie wat de regels in deze crisistijd zijn.

Een goed idee vernam ik bij de Kring A&V om videokeuringen te gaan houden. Geweldig, want op die manier kun je toch elkaars dieren bewonderen en uiteraard wordt er dan ook door de deelnemers gestreefd naar perfectie. Als er weer vergaderd mag worden kunnen de beelden worden getoond en besproken. Hiervan kan veel positiefs uitgaan voor de eigen fokkerij, maar ook van anderen.
Inmiddels zult u wel hebben vernomen dat het Nationaal Geiten Event 2020 geen doorgang zal vinden, met als belangrijke reden dat niet de kwaliteit kan worden geboden die fokkers van zichzelf eisen, evenmin kunnen de deelnemers aan de expo en het symposium hieraan voldoen. Jammer, maar wij richten ons alvast op 11 september 2021 en wij zullen met zijn allen proberen er een topdag van te maken.
Wij zien uit naar versoepeling van de regels, maar adviseren wel aan ieder om zich eraan te houden, voor uzelf en anderen. Moeilijk om te zeggen “tot ziens tijdens één van de geitenactiviteiten”, maar ik zie er wel naar uit.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief