Algemeen | Lammeren

Video ‘Lammeren beperkt voeren’ online

Lammeren beperkt melk voeren in de laatste weken tot aan spenen, kan een goede methode zijn om de speendip te verminderen. Dat was de conclusie van de studiedag die vakblad Geitenhouderij vorig jaar hield. Nu, in de periode dat op veel geitenbedrijven lammeren geboren worden, staat de video van die studiedag online.

Een te vet lam krijgt over het algemeen een grotere speendip dan een lam dat niet vet is. Een lam beperken in melk kan op verschillende manieren. Omdat de lammeren hun energie dan gaan halen uit brok en ruwvoer, is het noodzakelijk dat ze ook de beschikking krijgen over voldoende vers en schoon drinkwater. Tijdens de studiedag gaven verschillende lammerspecialisten nog meer achtergronden over en tips voor het beperkt melk voeren. Ook waren er beelden te zien van de eerste drinkautomaat die lammeren individueel en beperkt melk kan verstrekken.

Video bekijken

Alle abonnees van vakblad Geitenhouderij kunnen de video bekijken op de website www.vakbladgeitenhouderij.nl. U dient in te loggen met uw account, en uw abonnementnummer aan het account te hebben toegevoegd. Heeft u die laatste stap nog niet gedaan, dan kunt u dit alsnog doen. Uw abonnementnummer vindt u op de plastic omslag waarin dit vakblad naar u gestuurd wordt.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenLammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief