Fokkerij

Geiterij dealer van GIC in Nederland en België

Geiterij in Diessen (NB.) wordt exclusief dealer van Goat Improvement Company in Nederland en België. Door de samenwerking kan Geiterij nu ook de genetica van GIC aanbieden.

GIC werkt samen met verschillende fokkers in Nederland en België die gebruik maken van hun genetica en data terug leveren aan de organisatie. GIC heeft hiermee een nieuw fokprogramma voor geiten in handen. De fokkers vormen een klankbordgroep die GIC adviseert over de fokkerijstrategie.

Goat Improvement Company richt zich op zogeheten balance breeding. Naast het verhogen van de melkproductie staat ook het verbeteren van gezondheid, efficiëntie en levensduur centraal. Hierdoor moeten toekomstige melkgeiten een goede melkopbrengst bieden met lage gezondheidskosten en weinig arbeid. Dat fokdoel ligt in lijn met de visie van Geiterij.

GIC gaat in 2021 Canadees sperma inzetten bij de aangesloten kernbedrijven. Vanaf het voorjaar van 2022 komt de nieuwe generatie bokken uit de gekruiste lijnen van Canadees en Nederlands bloed beschikbaar via Geiterij. (Foto: Geiterij. Links Marcel van Bijsterveldt van Geiterij, rechts Dirk-Jan van Horssen van GIC.)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief