Algemeen

Weststellingwerf houdt grote geitenhouderijen tegen

De gemeente Weststellingwerf steekt een stokje voor de komst van grote geitenhouderijen. Dat heeft de gemeenteraad in een geheime vergadering besloten. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Het verbod geldt niet voor lopende aanvragen, maar is van toepassing op nieuwe aanvragen. Dat betekent dat een aanvraag voor een geitenhouderij in Boijl met 2.000 geiten en 80 paarden niet kan worden tegengehouden door de raad.

De beslissing van de gemeenteraad Weststellingwerf staat op zichzelf. De geitenstop in de provincie Friesland is namelijk al niet meer van kracht sinds 14 augustus 2019. Het verbod op geitenhouderijen in Weststellingwerf maakt deel uit van een wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied 2014. De raad heeft bepaald dat het verboden is om het gebruik van gronden en bouwwerken zo te wijzigen dat een nieuwe geitenhouderij wordt opgericht, een bestaande geitenhouderij wordt uitgebreid met geiten dan wel een bestaand agrarisch bedrijf wordt gewijzigd in een geitenhouderij. (Leeuwarder Courant)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief