Algemeen

Extra tijd om aantal geiten te verminderen

De rechtbank in Arnhem heeft bepaald dat geitenhouder Van der Schans uit Hurwenen langer de tijd krijgt om het aantal geiten op zijn bedrijf te verminderen. Tot eind juni krijgt de geitenhouder de gelegenheid het aantal terug te brengen naar het afgesproken aantal. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Van der Schans mag op zijn bedrijf maximaal 2.500 melkgeiten houden die ouder zijn dan een jaar, 2.700 opfokgeiten van 2 maanden tot een jaar, 300 opfokgeiten tot 2 maanden en 10 bokken. Het Brabants Dagblad meldt dat er bij een controle afgelopen januari alleen melkgeiten op het bedrijf aanwezig waren en geen jonge dieren. Daarop dreigde de gemeente met een dwangsom van 60 euro voor iedere geit die te veel was. Het bedrag zou op kunnen lopen tot 150.000 euro. Dat bedrag is vastgesteld op basis van het voordeel dat de geitenhouder gehad zou hebben met de extra opbrengst uit melk.

De rechter heeft besloten dat Van der Schans eind juni de zaken op orde moet hebben.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief