Algemeen

Opgave huisopname Boergeiten kan tot 1 juni

In de zomermaanden wordt ook dit jaar coronaproof stamboekopname verzorgd voor de eigenaren van Boergeiten, als de beperkende Covid-19-maatregelen dit toestaan. |Op dit moment zijn hiervoor al 82 dieren aangemeld. Dat aantal lag nog niet eerder zo hoog.

De NOG biedt aan dat fokkers tot en met 10 dieren dit jaar zonder kosten hun geiten mogen laten opnemen met een thuiskeuring. Boven de 10 geiten geldt het tarief van € 75,- voor een huiskeuring en voor grote bedrijven gelden met hen afgestemde regelingen. Opgave voor huisopname van Boergeiten kan tot 1 juni op dorusvandermeer1961@gmail.com of in de Boergeitfokkers-community-app. Vermeld hierbij ook om hoeveel dieren het gaat. Voor een vlot verloop krijgt u van tevoren een leeg stamboekopnameformulier toegestuurd. Hierop vult u de naam, het levensnummer, de geboortedatum en de eigenaar van het op te nemen dier in (per dier een formulier).

Wilt u als (aspirant) stamboekfokker van Boergeiten of als geïnteresseerd NOG-lid deelnemen aan de Nederlandse Boergeit-fokkerscommunity (een appgroep), dan kunt u zich onder vermelding van uw mobiele telefoonnummer hiervoor opgeven via dorusvandermeer1961@gmail.com. Op deze app delen fokkers nieuwtjes met elkaar. Op dit moment heeft de groep 34 deelnemers.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief