Algemeen

Weesper geitenhouder mag geiten niet meenemen naar nieuwe locatie

De geitenhouder uit Weesp die door een kavelruil in de problemen zit, kan een nieuw onderkomen krijgen, maar door de geitenstop kan dat alleen zonder zijn geiten. Dat meldt NH Nieuws.

Geitenhouder Chiel Pronk ging een kavelruil aan met de provincie, waarna hij op een tijdelijke plek terecht kwam met zijn geiten, voordat hij naar de uiteindelijke bestemming kon verhuizen. Ondertussen zit hij hier al enkele jaren, maar ook hier moet hij weg, omdat er geen vergunning is om geiten te houden op de locatie. Waarschijnlijk kan de geitenhouder nu naar de locatie waar hij volgens de deal naartoe zou verhuizen, maar zijn 95 melkgeiten mogen niet mee.

In de tijd dat de Chiel Pronk op de tijdelijke locatie verbleef, is ook de geitenstop ingevoerd. Daardoor is het niet mogelijk een geitenhouderij te starten of te verhuizen in Noord-Holland. De provinciale politiek, waaronder de SP en het CDA, vindt dat er een oplossing moet komen. Volgens de Gedeputeerde Staten is er nooit een belofte gedaan over het vestigen van een geitenhouderij. Onder andere omdat de gemeente vergunning voor het houden van geiten afgeeft, niet de provincie. De Gedeputeerde Staten wijst ook op het bewust aangaan van een ondernemersrisico.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief