Fokkerij

Bokkenkeuring in Lexmond

De Kring van Geitenfokverenigingen ‘Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden’ organiseert op zaterdag 24 juli 2021 in Lexmond een bokkenkeuring, mits de coronasituatie dit toelaat.

De bokkenkeuring zal worden gehouden op het terrein van de IJsbaan op het Sportpark Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 8, 4128 BN Lexmond. Om de bokkenkeuring veilig en zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft het bestuur van de Kring A&V enkele regels opgesteld. Zo moeten zowel inzenders als bezoekers van tevoren een reservering plaatsen. Dit kan tot 23 juli uiterlijk 21.00 uur (per telefoon: 0186-693626, app 06-50922758 of e-mail: cjhoorweg@hetnet.nl). Ook zullen alle aanwezigen vragen over de gezondheid moeten beantwoorden, de handen desinfecteren en 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Geen tenten

Voor de bokken zijn dit jaar geen tenten aanwezig; om de 1,5 meter te waarborgen dienen zij in de veewagen te blijven staan.
De Kring A&V maakt gebruik van het stimuleringsfonds van de NOG en rekent daarom dit jaar geen inschrijfgeld en inzenders krijgen een gratis catalogus. Tijdens deze keuring is er een mogelijkheid voor stamboekopname van bokken.
Inschrijven kan tot uiterlijk zaterdag 10 juli 2021.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief