Algemeen | Fokkerij

Landelijke geitenkeuring op 28 augustus 2021

Zaterdag 28 augustus 2021 organiseert de Stichting Landelijke Geitenkeuring (SLG) de Landelijke certificaatwaardige keuring bij manege Hippisch Verband in Putten.

De SLG is gestart met de voorbereidingen, maar zij ziet het als een absolute voorwaarde dat de keuring kan plaatsvinden onder de door de overheid gestelde bepalingen om zo voor en met elkaar de gezondheid te waarborgen. In 2019 vond ook in manege Hippisch Verband in Putten de Landelijke keuring plaats. Bij mooi weer wordt de keuring buiten gehouden en mocht het weer tegenvallen, dan kan er in de hal gekeurd worden.

6 rassen promoten

Het bestuur van SLG wil de hobbymatige- en bedrijfsmatige geitenhouders uitnodigen om in te schrijven voor deze Landelijke geitenkeuring. Het is bij uitstek de gelegenheid om onze Nederlandse Witte, Toggenburger-, Bonte-, Nubische-, Boer-, en Melkgeiten te promoten. Aan deze keuring kunnen deelnemen:
-Lammeren en melkgevende Witte, Toggenburger, Bonte en Nubische geiten
-Nubische overlopers (dit op het inschrijfformulier vermelden)
-Lammeren en geiten van het ras Boergeit (graag opgeven of geiten al of niet gelamd hebben)
-Geregistreerde Melkgeiten.
Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een gezondheidscertificaat van de geiten (CAE en CL-gecertificeerd) en er wordt navraag gedaan bij de GD. De dieren moeten volledig gevaccineerd zijn tegen Q-koorts of mogen jonger zijn dan drie maanden. Om de catalogus samen te stellen gebruikt de SLG de gegevens uit het stamboekprogramma ZooEasy. Controleer dus of de aangemelde dieren in dit programma worden vermeld én op uw naam staan.

Inschrijven

Het inschrijfgeld is € 5,00 per dier. Graag het totaalbedrag vooraf overmaken op rekeningnummer NL76 ABNA 0591 098 180 t.n.v. St. Land. Geitenkeuring te Groenekan. Het volledig ingevuld inschrijfformulier kunt u uiterlijk 1 augustus 2021 sturen naar: Corrie Hoorweg, Kreekkant 4, 3264 LW Nieuw Beijerland of per e-mail: cjhoorweg@hetnet.nl  Het inschrijfformulier is aan te vragen bij het bestuur of te downloaden via de website van de SLG. Door deel te nemen machtigt u ons om de dieren centraal aan- en af te melden bij de centrale database van RVO.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenFokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief