Fokkerij

Ondanks hobbels gaat organisatie Landelijke keuring door

Ondanks de hobbels door de coronamaatregelen, gaat het bestuur van de Stichting Landelijke Geitenkeuring (SLG) door met het organiseren van de Landelijke geitenkeuring op 28 augustus in Putten. Woensdag 25 augustus is het laatste beslissingsmoment of de keuring door kan gaan, meldt het bestuur.

De gemeente Putten blijkt strengere coronaregels te hanteren dan het kabinet. Ondanks de ruime hallen heeft de gemeente laten weten dat er binnen niets mogelijk is. Een buitenkeuring behoort wel tot de mogelijkheden, maar bij de ingang wordt gevraagd naar een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Kinderen onder de 13 jaar mogen zonder coronatoegangsbewijs naar binnen. Vaste zitplaatsen op 1,5 meter zijn verplicht.

Al 190 dieren aangemeld

“Voor de bestuursleden is dit ook allemaal nieuw, maar ondanks de hobbels gaan we nog steeds door met de organisatie van de keuring”, aldus het SLG-bestuur. Er zijn ongeveer 190 dieren van 32 eigenaren aangemeld. Of de keuring door kan gaan, hangt voornamelijk af van het weer en wordt op 25 augustus besloten.

Geitenhouders kunnen zich nog aanmelden voor de keuring www.stichtinglandelijkegeitenkeuring.nl.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief