Management

Melken voor Morgen: Transitie komt eraan

De omschakeling naar een duurzamere agrarische sector zal nog veel teweeg brengen. Dat verwacht Harry te Riele, transitie-expert en een van de sprekers tijdens Melken voor Morgen – geitenhouderij.

Dat er een transitie van de landbouwsector op handen is, staat voor Te Riele vast. Hij ziet parallellen met structurele veranderingen in andere sectoren, bijvoorbeeld de auto-industrie. “Op dit moment zien we in de landbouw heel veel mensen die het anders doen dan ‘standaard’. Denk aan de inzet van circulaire stromen of natuurinclusief boeren. En hoewel de traditionele en intensieve landbouw stevig in het zadel zit, denk ik dat deze vorm van landbouw over een jaar of 15 een stuk kleiner zal zijn. En wat nu nog kleine initiatieven zijn, zullen dan groter zijn.”

Te Riele ziet onder andere politieke ontwikkelingen en maatschappelijke wendingen die volgens hem uiteindelijk voor structurele veranderingen zullen zorgen.

Meer horen? Meld je aan voor Melken voor Morgen – geitenhouderij.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief