Algemeen | Melken

Samenwerking Yili en Ausnutria

Yili, de grootste zuivelproducent van Azië, slaat de handen ineen met Ausnutria, producent van flesvoeding op basis van koe- en geitenmelk. Yili is nu met een aandeel van 34,33 procent de grootste aandeelhouder van Ausnutria.

De samenwerking is de grootste fusering van de afgelopen jaren in de Chinese zuivelsector. Yili gaat zich richten op zuigelingenvoeding met een hoog groeipercentage en voedingswaarde. Het bedrijf heeft een groeiend aandeel in de markt voor zuigelingenvoeding gemaakt van geitenmelk. Zo lanceerde Yili ‘uitstekende geitenmelk’, een product met een verkoopstijging van 200 procent.

Ausnutria groeide uit tot een leider op de markt voor zuigelingenvoeding. Kabrita is het merk van Ausnutria’s geitenmelkformule en het pronkstuk op de Chinese markt. Ausnutria heeft al drie jaar minimaal 60 procent van de Chinese geïmporteerde geitenmelkproducten in handen en staat aan de top van de totale verkoop van geitenmelkproducten.

Yili en Ausnutria gaan hun krachten bundelen op de gebieden inkoop, marketing, locatie, onderzoek en ontwerpen om zo hun concurrentiepositie op de markt te versterken.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenMelken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief