Management

‘Maatschappelijke thema’s maatstaf bij ontwikkeling bedrijven’

Maatschappelijk draagvlak en duurzaamheid lijken de hoofdzaken waar geitenhouders invulling aan moeten geven als zij met hun bedrijven en sector zouden mogen groeien. Dat zegt Harry Kortstee van Wageningen Economic Research tijdens het evenement Be Goat and tell it.

Het evenement afgelopen vrijdag liet zien hoe ver de uitwerking is van de verschillende onderwerpen die op de verduurzamingsagenda van de geitensector staan. Ook vroeg zij daarbij om invulling en de mening van geitenhouders. Een van de onderwerpen is gedragen bedrijfsontwikkeling. Onderzoeker Kortstee schetst het: “De geitenhouderij staat op dit moment stil. In bijna geen enkele provincie kan de sector zich ontwikkelen, daarnaast wordt er een maatschappelijk debat gevoerd over gezondheid. We zoeken binnen dit project naar een uitgangspositie voor de sector; waarmee kan zij weer stappen zetten, als dat over een paar jaar weer zou mogen.”

Antwoorden voor politieke vragen

Het project heeft bij de provincies Limburg, Noord Brabant, Gelderland (omdat zij bouwstops hebben) en Friesland (omdat daar geen bouwstop geldt) geïnventariseerd waar de sector aan zou moeten werken als de provincies weer ruimte ziet voor de sector om te ontwikkelen. Kortstee: “Alle vier gaven ze aan dat er maatschappelijk draagvlak moet zijn voor geitenbedrijven, en duurzaamheid zoals het terugdringen van emissies, vinden ze ook belangrijk. De maatschappelijke thema’s zijn voor de provincies het belangrijkst. Van ons willen ze antwoorden voor de politieke vragen die zij krijgen.”

Kortstee zal binnen het project verder werken aan het invullen van deze thema’s. “We gaan kijken hoe geitenbedrijven zouden kunnen inspelen op en omgaan met thema’s die in de maatschappij als belangrijk gezien worden.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief