Algemeen

De Nubische van Nancy

Nancy de la Mar heeft twintig jaar geleden haar hart verloren aan geiten. In eerste instantie koos ze voor Witte, maar sinds een jaar of tien loopt er in de wei naast haar huis in Schagen (NH) een koppel Nubische geiten.

“Het majestueuze dat ze hebben vind ik prachtig. Om over de mooie koppen nog maar te zwijgen”, vertelt De la Mar terwijl ze Zilla van de Tjallebal (foto) probeert over te halen om mee te gaan naar buiten voor een foto. “Zilla heeft een vierling gehad afgelopen jaar. Met haar ­moederinstinct is niets mis. Twee van de vier mochten drinken, terwijl de andere twee scherp in de gaten werden gehouden. Voordringen was niet toegestaan, dat maakte ze goed duidelijk. Ze heeft de vier grootgebracht zonder dat ik bij hoefde te flessen. Daar ben ik van onder de indruk. Met veel aandacht voor de fokkerij hoop ik zo goed mogelijke geiten te krijgen. De mooie kop, een goede bouw. Hopelijk springen haar nakomelingen er net zo uit als Zilla zelf.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief