Algemeen

Rechtbank Zwolle vernietigt vergunning geitenhouderij Mastenbroek

De rechtbank van Zwolle heeft de vergunning voor een geitenhouderij in Mastenbroek vernietigt. Het vergunde aantal geiten was 1.300 en, ondanks het risico dat de geitenhouder nam, de geitenhouderij is al in bedrijf. Daarover schrijft RTV Oost.

Het voormalige kalverbedrijf in Mastenbroek is omgeschakeld naar een geitenbedrijf. Maar, zo heeft de rechtbank geoordeeld, dat is in strijd met de geitenstop in de provincie Overijssel. Volgens de advocaat voldeed de geitenhouder op het moment van vergunningverlening aan alle nodige eisen. Maar een nabijgelegen zorgboerderij maakte bezwaar en die bezwaren werden beoordeel op het moment dat de geitenstop intussen was ingevoerd.

De gemeente waarin Mastenbroek ligt, Zwartewaterland, heeft veel waarde gehecht aan de beslising van de Raad van State waarin werd uitgelegd dat de wetenschappelijke waarde van het VOG-onderzoek van het RIVM niet groot is. Daarom heeft de gemeente besloten geen rapportage van een milieueffect te eisen van de geitenhouder. Nu weigert de gemeente een vergunning te verlenen. Een uitspraak van de Raad van State zal over een paar maanden uitsluitsel moeten geven. (RTV Oost)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief