Algemeen

Kees Steendijk voorzitter Organic Goatmilk Coöperatie

Kees Steendijk is de nieuwe voorzitter van Organic Goatmilk Coöperatie (OGC). Hij volgt daarmee Jan Dijkstra op.

Steendijk (58 jaar) is biologisch geitenhouder en akkerbouwer op boerderij De Korenschoof in Kamperland (Zeeland, NL). Met hem heeft de coöperatie dus opnieuw een actief lid als voorzitter. Steendijk wil samen met de leden werken aan de toekomst van de biologische geitenhouderij en aan het verder verduurzamen van de sector. Zijn invalshoek hierbij is vooruit denken en niet wachten op wat de overheid oplegt, en focus houden.

700 geiten

Steendijk werkt al bijna 40 jaar in de akkerbouw. In 2000 nam hij samen met zijn vrouw Connie het ouderlijk bedrijf over, waarbij zij direct omschakelden naar biologische akkerbouw. In 2016 werd de biologische geitenhouderij een tweede bedrijfstak. Dochter Anne is ook in het bedrijf gestapt, waar ondertussen 700 geiten worden gemolken. De waardevolle geitenmest wordt gebruikt op de akkerbouwpercelen, waardoor de kringloop is gesloten.
Op dit moment bewerkt de familie 110 ha, waaronder een grote oppervlakte van Staatsbosbeheer, waarbij een contract is afgesloten voor de stimulering van natuurinclusieve landbouw. De Korenschoof won al meerdere prijzen: in 2013 de Ekoland-Innovatieprijs en in 2018 behoorde het bedrijf tot de laatste vijf genomineerden voor de titel van Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

Organic Goatmilk Coöperatie

OGC telt bijna 60 leden in België, Duitsland en vooral in Nederland. Hiermee beschikt de coöperatie over veruit het grootste volume biologische geitenmelk in Europa en zelfs wereldwijd. De coöperatie verhandelt rauwe melk aan bijna 30 klanten in vijf landen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief