Algemeen

NSFO sluit zich aan bij Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

De Nederlandse schapen- en geitenfokkersorganisatie (NSFO) ondertekende op 23 juni het afsprakenkader met het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren.

Het Vertrouwensloket heeft als doelstelling verminderde zorg voor dieren vroegtijdig te signaleren en een halt toe te roepen en veehouders die het overkomt weer op het juiste spoor te krijgen. Reinard Everts, algemeen directeur van NSFO, plaatste tijdens een ALV samen met Ankie de Jong, Vertrouwensloket-coördinator, zijn handtekening onder de intentieverklaring. Daarmee onderstreept NSFO aandacht te hebben voor preventie en signalen van verminderde dierzorg en wil hierin gezamenlijk optrekken.

Signaleren

Met het zetten van de handtekeningen spreekt de NSFO, net als 26 andere erfbetredende organisaties, zich uit om in een vroeg stadium afwijkende situaties te willen signaleren. Erfbetreders (dierenartsen, voerleveranciers) kunnen hun zorgen bespreken met het loket of een melding doen over het welzijn van beroepsmatig gehouden geiten en schapen en de veehouders bij dit landelijke meldpunt.

 

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief