Fokkerij

Anne en Dionne kampioenen in Hagestein

Witte geit Anne en Boergeit lam Dionne van de Kade wonnen het algemeen kampioenschap tijdens de jaarlijkse verenigingskeuring van geitenfokvereniging DES uit Hagestein. Deze keuring, waarvoor ook leden van de geitenfokverenigingen Lopik en sint Anna werden uitgenodigd, werd eind juni onder prima weersomstandigheden gehouden.

De keurmeesters Th. van Herwerden en E. Kupers zetten de dieren vakkundig op volgorde. Algemeen kampioen geit 2022 werd dus de Witte geit Anne van P. Schoenmakers. Anne werd als jaarling ook algemeen kampioen op de keuring in Hagestein, zeven jaar later redt ze dat opnieuw.
Tot algemeen kampioen lam 2022 werd gekozen het Boergeit lam Dionne van de Kade van de combinatie Arendonk.

Verder ging de Gerrit van Hemert-prijs voor de geit met het mooiste uier naar Sanne 3 van A. van Zanten. De beste zelf gefokte 1-jarige geit, een prijs die werd uitgereikt door wethouder  Kees Bel van  de gemeente Vijfheerenlanden, was voor  Meintjes Claudia JH van de familie Hazendonk.

Vrijwillige bijdrage

De nadruk tijdens deze dag lag naast het keuren op ‘samen’. Zo was er voor iedereen koffie met gebak en hebben de aanwezigen ’s middags gezamenlijk gegeten. Ook werd er niet betaald voor deelname aan de keuring, maar werd aan een ieder een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Foto’s: algemeen kampioen Anne van P. Schoenmakers en beste jaarling Meintjes Claudia van familie Hazendonk. (Foto’s: Corrie Hoorweg)

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief