Gezondheid

Wijzigingen in CL-reglement

De Gezondheidsdienst voor Dieren heeft recent een aantal wijzigingen doorgevoerd in het CL-reglement. Dat meldt de dienst op haar website. Voor huidige deelnemers verandert er niets.

Voor bedrijven die starten met certificering is er een nieuwe mogelijkheid om de CL-onverdacht status te behalen. Daarbij is ook het behalen van de CL-vrij status een van de mogelijkheden.

Het CL-certificeringsprogramma is gebaseerd op het GD reglement. Deelname aan het programma kan de volgende statussen opleveren:
1. CL-vrij
2. CL-onverdacht
3. CL-observatie
4. CL-besmet

Het CL certificeringsprogramma start met een intake waarbij in samenspraak met de geitenhouder, dierenarts  en GD dierenarts een inschatting gemaakt wordt van het. GD bezoekt bedrijven met meer dan 300 geiten ouder dan een halfjaar onder andere om een inschatting te kunnen maken van de CL-situatie op het bedrijf en te adviseren over de te onderzoeken dieren en om eventueel nadere afspraken te maken. Als het risico op de aanwezigheid van CL als laag wordt ingeschat dan kan over gegaan worden tot de intake  steekproef.

Lees meer op de website van de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief