Algemeen

Nationaal Geiten Event op 9 september 2023

Na een succesvolle editie in 2022 keert het Nationaal Geiten Event terug in 2023. Het evenement, dat afgelopen jaar ruim 1.200 bezoekers trok, gaat plaatsvinden op 9 september.

Het Nationaal Geiten Event biedt met een combinatie van een expo, een symposium en een keuring alles wat de professionele geitenhouders en de hobbyhouders verwachten. De dag staat in het teken van netwerken, kennis delen en uiteraard de keuring.

Tijdens de 2022-editie zijn er bijna 200 geiten gekeurd. De algemeen kampioen bij de geiten werd Toggenburger Bregje 25 van de Enkhoeve van André Koekkoek uit Wijhe. Het mooiste lam werd Maaike 16 van Combinatie Van de Veen uit Noardburgum. Albert Kraaij, voorzitter van Stichting Landelijke Geitenkeuring zei na afloop: “Het was weer een fantastische dag. We hebben hier de top van Nederland en dan zie je dat er heel veel goede fokkers zijn in Nederland.”

Naast de keuring mocht het Nationaal Geiten Event in 2022 ruim 40 standhouders verwelkomen op de expo. Van melktechniek, voerleveranciers, KI en diergezondheid. Daarmee richt het evenement zich vooral op de professionele geitenhouder, maar ook voor de hobby-geitenhouders en belangstellende consumenten was er informatie te vinden.

“Uit de enquête die we na afloop van het evenement hebben verstuurd, blijkt dat 70 procent van de respondenten een jaarlijks evenement wil. Door het succes van afgelopen keer en gedreven door de wens van de respondenten keren we met het Nationaal Geiten Event dus terug in 2023”, vertelt Jean-Paul Reparon, algemeen directeur van AgriMedia, de uitgever van onder meer vakblad Geitenhouderij.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief