Blog | Magazine

Drukte

Mei deed zijn naam als bloeimaand eer aan. Je kon veel trekkers in de wei en op het land zien, zowel op beelden op sociale media als natuurlijk ‘in het echt’. Er is flink wat gras gewonnen en er gingen her en der nog wat akkerbouwgewassen de grond in. Het was dus druk op veel boeren- en aanverwante bedrijven.

Ik merkte dat ook, bij het maken van afspraken om verhalen op te halen voor deze editie van Geitenhouderij. Een aantal afspraken werd afgezegd of doorgeschoven en soms kwam het niet eens tot een afspraak. Dat is jammer, maar de eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat het mij in een enkel geval toch ook goed uit kwam. Want ik vond mezelf ook druk; ik leek veel zaken tegelijk te moeten regelen en dat maakte me onrustig.

Maar een afspraak die wel doorging, zette mij daarover aan het denken. Die dag ging ik naar geitenhouders die echt wel veel werk te verzetten hebben, en toch alle tijd leken te hebben voor mijn bezoek. Het werd een ontspannen gesprek, over van alles en nog wat, en ik kwam iets te laat op een overleg met collega’s.‘Zo kan het ook’, dacht ik toen. Je kunt het druk hebben, maar je daar niet druk om maken. Moet ik ook eens proberen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Blog
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief