Gezondheid

Geitendierenartsen werken samen in Capravetgroup

Gespecialiseerde geitendierenartsen hebben vorige maand de Capravetgroup opgericht. De Capravetgroup is een samenwerking tussen vijftien dierenartsenpraktijken verspreid over het hele land.

De Capravetgroup is opgericht om de veterinaire kennis in de geitensector te verhogen. De groep wil zowel in Nederland als in Europa de kwaliteit van de dienstverlening op geitenbedrijven naar een hoger niveau tillen door netwerken van dierenartsen, aanverwante industrie en geitenhouders met elkaar te verbinden. Gespecialiseerde geitendierenartsen van de groep kunnen de bedrijfseigen dierenarts ondersteunen en de verdiepingsslag maken op het geitenbedrijf.

Verhogen van het niveau van de diergeneeskunde op geitenbedrijven is volgens de Capravetgroup een must omdat de sector steeds meer professionaliseert. De bedrijven groeien sterk in omvang. Ook de kennis en kunde van alle professionele erfbetreders van deze geitenbedrijven neemt toe. De dierenarts is hier een belangrijk onderdeel van door zowel curatieve diensten te verlenen als een adviserende rol over diergezondheid en management, aldus de groep.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief