Gezondheid

Cursus Parasitologie voor geiten- en schapenhouders

De Gezondheidsdienst voor Dieren biedt een cursus Parasitologie aan speciaal voor geiten- en schapenhouders. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Volgens de GD kunnen geiten- en schapenhouders na het volgen zelf onder meer eitellingen in mestmonsters uitvoeren.

Daarnaast weet je als dierhouder hoe je een beweidingsschema moet maken of optimaliseren en weet je wat belangrijk is bij het behandelen van worminfecties.

Tijdens de vertelt de GD meer over verschillende wormsoorten, het beweidingsschema, de momenten waarop je mestonderzoek kan doen, welke criteria van belang zijn bij het wel of niet te behandelen en welke middelen je dan in kunt zetten. In het praktijkdeel gaan deelnemers aan de slag met een mestmonster van eigen schapen of lammeren en eitellingen in mestmonsters uitvoeren. Deelnemers kunnen vooraf hun eigen beweidingsschema opsturen met een korte omschrijving van de situatie op hun eigen bedrijf. Deze situaties worden dan tijdens de cursus besproken.

Aanmelden voor de cursus kan voor 10 augustus.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief