Gezondheid

Melken voor Morgen | Gerrit Koop over klauwgezondheid

Tijdens Melken voor Morgen, het evenement van vakblad Geitenhouderij dat gehouden wordt op donderdag 5 oktober, is Gerrit Koop een van de sprekers. Koop gaat het hebben over klauwgezondheid.

Melken voor Morgen vindt plaats bij Melkgeitenhouderij Papen-Olbach in Vragender (Gld.). Daar loopt een deel van de geiten op de Blije Geit vloer en een deel loopt in de potstal. Gerrit Koop gaat in op het effect van de twee verschillende ondergronden op het slijten van de klauwen en op kreupelheid.

Koop promoveerde op uiergezondheid bij melkgeiten in 2012 en is sindsdien als universitair docent verbonden aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar uiergezondheid en melkkwaliteit bij verschillende diersoorten, waaronder geiten, is het hoofd van het team ‘herkauwers’ en geeft les aan studenten diergeneeskunde op het gebied van onder meer kleine herkauwers en epidemiologie.

Wil jij er op 5 oktober bij zijn? Bestel dan je ticket(s) en verzeker je van een plekje tijdens deze unieke en leerzame dag.

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief