Algemeen | Magazine

Mooie dagen

Het waren voor mij mooie dagen, toen ik de stallendag van de fokgroep Nubische geiten bezocht, en een paar weken later de vergadering van de Toggenburger Fokgroep. Ik probeerde geiten te ‘keuren’ en door de bril van de fokker te bezien, en luisterde naar bemerkingen op fokbeleid en -richting.

De bijeenkomsten vond ik mooi, want door het enthousiasme van de fokkers die ik ontmoette, denk ik dat ik nu nog beter begrijp hoe fokkerij in je bloed kan zitten. Door presentaties van en gesprekken met fokkers zie ik dat details er echt toe doen in de geitenfokkerij.

Bij de Toggenburger fokkers mocht ik iets vertellen over mijn werk. In mijn presentatie betoogde ik dat iedereen een verhaal heeft, en dat luisteren voor een redacteur heel belangrijk is. Het grappige was dat aan het einde van de vergadering we gezamenlijk een rijtje ideeën voor verhalen konden opstellen.

Maar het waren niet alleen mooie dagen omdat het werk oplevert. Het was vooral ook mooi dat ik uitgenodigd was en me welkom voelde, weer geiten-mensen heb ontmoet en het als gezellige bijeenkomsten heb beleefd. Dank daarvoor!

Foto: Karin de Haas

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief