Algemeen

Ausnutria sluit fabriek in Ommen

Ausnutria wil haar fabriek in Ommen sluiten. Daarmee komen 79 arbeidsplaatsen te vervallen. In Kampen past Ausnutria de organisatie aan, waarmee 11 arbeidsplaatsen komen te vervallen en 4 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan. Dat laat het bedrijf weten op haar website.

De voorgenomen besluiten zijn volgens het bedrijf een gevolg van veranderende marktomstandigheden en een herijking van haar bedrijfsstrategie.

Ausnutria is zich bewust van de enorme impact die het besluit tot sluiting van haar fabriek in Ommen heeft. Bart van der Meer, Executive Director van Ausnutria: “Ausnutria Ommen is een locatie met enorm veel historie. Het is onze oudste fabriek, die veel betekend heeft voor de start en de groei van het huidige Ausnutria. Wij begrijpen dat dit nieuws zorgt voor veel emotie bij medewerkers. Het is een zwaar, maar noodzakelijk besluit.” Vorig jaar begon Ausnutria met een herijking van haar bedrijfsstrategie en onderzoek naar kostenbesparingen. Er werd toen een reorganisatie van de fabriek in Leeuwarden aangekondigd.

Ausnutria is producent van baby- en kindervoeding. De belangrijkste afzetmarkt China krimpt. De marktomstandigheden hebben nu gevolgen voor de fabriek in Ommen. De activiteiten van Ommen kunnen worden ondergebracht in Kampen en in Heerenveen.

In Kampen wil Ausnutria efficiënter produceren en de organisatie vereenvoudigen. Hierdoor vervallen 11 arbeidsplaatsen en ontstaan er 4 nieuwe arbeidsplaatsen, die eerst worden aangeboden aan boventallige medewerkers. Daarnaast is Ausnutria voornemens het werk van 13 medewerkers uit te besteden aan een derde partij, wat mogelijk betekent dat de medewerkers over kunnen naar deze nieuwe werkgever.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief