Algemeen

Geitenijs wint Bio Product 2024

Het biologisch geitenijs ‘Happy Goats Goodness’ is op de Biobeurs verkozen tot biologisch product van 2024. De vakjury loofde het fluweelzachte geitenijs om zijn volle karamelsmaak, zonder aanwezigheid van een specifieke geitensmaak.

 

Uit 30 inzendingen en 13.000 stemmen werd een top 5 geselecteerd, die gisteravond op de Biobeurs in Den Bosch, na een korte pitch voor een vakjury streden om de titel. “Happy Goats Goodness is niet alleen een geweldige aanvulling op het biologische assortiment, het is de makers tevens gelukt om fluweelzacht ijs te maken zonder dat je die specifieke geitensmaak erdoorheen proeft”, aldus jurylid en Food Trendwatcher Anneke Ammerlaan. Winnaars Victor Boone en zijn medestudent Lars Hoffmann zagen een kans in het ijsschap en ontwikkelden het biologische geitenijs met Salty Caramel Temptation smaak. De makers ontwikkelden het ijs speciaal voor hun vriendin, die dol is op ijs, maar een koemelkintolerantie heeft.

Overige prijzen

De meeste publieksstemmen gingen gisteravond naar de Luna e Terra biodynamische Edamame boontjes van Hollandse bodem, zij ontvingen zowel de publieksprijs als de 2e prijs van de vakjury. De zoete aardappelchips van John Altman werd derde.
Dit jaar werden er twee nieuwe prijzen uitgereikt: Smaakt Vegan Jackfruit Bitterballen van de Smaakspecialist ging er met de titel ‘Beste bio snacks’ ¬†vandoor. De Goed VerhaalBox van de Groene Weg, een proefbox met vier stukjes biologisch vlees met een goed verhaal, ontving de prijs voor ‘Beste Bio Versproduct van het jaar’.

De productverkiezing is in het leven geroepen om nieuwe biologische producten te ondersteunen om hun plek in de markt te vinden en is georganiseerd door BioNederland, in samenwerking met FoodPersonality, het platform voor managers in de levensmiddelenbranche.

 

Foto: Bionext

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief