Algemeen

Ausnutria test nieuwe melkpoederfabriek in Heerenveen

Ausnutria legt de laatste hand aan de bouw van een nieuwe melkpoederfabriek in Heerenveen. In de nieuwe fabriek worden binnenkort gasloos halffabricaten van baby- en kindervoeding geproduceerd.

In de melkpoederfabriek wordt gebruik gemaakt van warmtepompen voor productieprocessen tot 95 graden Celsius. Voor processen boven die temperatuur worden elektrische heaters ingezet. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van restwarmte uit de productieprocessen en het gebouw zelf, bijvoorbeeld uit afvalwater. Net als de overige fabrieken in Heerenveen maakt deze poederfabriek gebruik van warmte- en koudetechniek. Warmte die over is, wordt opgeslagen in de grond om op een later moment te kunnen worden ingezet om mee te verwarmen. Ditzelfde gebeurt met koude, om op een later moment mee te kunnen koelen.

Dit voorjaar zal de installatiefase overgaan in de testfase van het project. Hierbij zal zowel het productieproces als de automatisering worden getest.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief