Algemeen

Uit pak en zak

Welgeteld hebben wij vier weegschalen in huis. Twee voor het afwegen van voedsel, de andere twee zijn personenweegschalen. Vraag me niet waarom we daar twee van hebben, want ik weet het oprecht niet. Ik gebruik ze ook niet. Hoeveel ik weeg vind ik niet zo belangrijk. Meer let ik erop of ik me fit voel. Is dat niet zo, dan overweeg ik mijn eetpatroon aan te passen. Meer vers, minder uit pakjes en zakjes, is dan de richtlijn die ik probeer te volgen.

Lammeren en geiten laten over het algemeen goed zien of ze zich fit voelen. Maar in een grote koppel zie je dit niet altijd direct. Of het is dan te laat om het weer terug te draaien. Als je hun gewicht regelmatig zou meten, bijvoorbeeld met de weegapparatuur die we in dit nummer bespreken, kan dat ondersteuning geven. Dan vallen vette of magere dieren eerder op. En kun je ingrijpen. En ze meer uit een pak en minder uit een zak voeren. Of juist andersom.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief