Algemeen

Subsidie voor wolfwerende maatregelen in Zeeland

De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van  . Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen.

Niet alleen het Zeeuwse provinciebestuur vindt het belangrijk dat landbouwhuisdiereigenaren hun dieren beschermen, het is ook wettelijk verplicht. In de wet Dieren staat onder meer: ‘dat een dier, indien het niet in een gebouw wordt gehouden, door de houder bescherming moet worden geboden tegen slechte weersomstandigheden, gezondheidsrisico’s en zo nodig roofdieren’.

Eigenaren kunnen met de  maatregelen treffen, zoals het aanschaffen van zogeheten Turbo-fladry-linten. Deze flapperlinten hebben een ingeweven metaaldraad die voorzien wordt van elektriciteit ter bescherming tegen de wolf. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen, met subsidie, van vaste of verplaatsbare afrasteringen met stroomdraden.

In totaal is er daarom 95.000 euro subsidie beschikbaar. Aanvragen indienen kan van 15 mei tot en met 30 september 2024. De subsidiepot is bedoeld voor alle hoefdieren (varkens uitgezonderd) en zowel voor beroepsmatige dierhouders als voor hobbyhouders. (Foto: Provincie Zeeland/Johan Mees)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief