Management

Familie Langevoort uit Epe wint Agroscoopbokaal Geiten 2024

Familie Langevoort slaagde er in 2023 voor het eerst in meer dan 100 kg vet en eiwit per geit te melken, en krijgt daarvoor deze week de Agroscoopbokaal Geiten uitgereikt van ForFarmers.

Gert en Welmoed Langevoort en hun zoon Jelle uit Epe winnen de Agroscoopbokaal omdat ze uitblinken in ondernemerschap, vakmanschap en continuïteit, zegt ForFarmers. Afgelopen jaar heeft Jelle van zijn ouders alle ruimte gekregen om te ondernemen. En dat gaat hem, getuige de resultaten, goed af. Jelle werkt volgens het ‘Plan Do Check Act’–principe: wat gaat vandaag goed en wat kan er morgen beter, daar een plan voor maken en dat plan ook daadwerkelijk uitvoeren. Met als resultaat dat het bedrijf voor het eerst meer dan 100 kg vet en eiwit per geit heeft gemolken en met alle technische resultaten bij de betere ForFarmers geitenbedrijven zit.

Discipline

Het geheim van hun succes? “Wij stellen elk jaar een duidelijk doel en dan gaan we daar ook helemaal voor”, verklaart Jelle in deze video. “Afgelopen jaar wilden we boven de 100 kg vet en eiwit komen, dus daar hebben we ons volledig op gefocust. En dat heeft gewerkt, want we kwamen uiteindelijk op 104 kg vet en eiwit uit.”
Geitenspecialist René van de Gevel onderschrijft Jelles uitleg: “Jelle is heel gedisciplineerd in zijn aanpak en dat werpt zijn vruchten af. Afgelopen jaar hebben Gert en Welmoed hem echt de ruimte gegeven om het roer over te nemen, en dan is het natuurlijk geweldig dat dit resultaat oplevert.”

Bokaal

ForFarmers en Reudink delen elk jaar Agroscoopbokalen uit aan veehouders in diverse sectoren. Op 24 mei vindt de uitreiking van de bokalen en de huldiging van de winnaars plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief