Algemeen

Aeres Dronten breidt lesaanbod geitenhouderij uit

De Aeres Hogeschool in Dronten gaat meer lessen over geitenhouderij aanbieden in de studies met betrekking tot de veehouderij. Naast een algemene introductie komen er twee keuzedelen over de geitenhouderij.

Studenten krijgen voortaan in het eerste semester van het eerste jaar gelijk al te maken met de geitenhouderij. De zeven lessen van het vak geitensignalen zijn er om interesse te wekken. Hier leren studenten de basis over de geitensector en hoe deze verschilt van de rundveesector. Maar ook leren ze over het herkennen van zieke geiten, het aflammeren en over voer en huisvesting. “Het gaat hierbij om praktische en actieve lessen, uiteraard hands-on en met focus op praktijk en een aanvulling op het mbo”, aldus Jeroen Nolles, Teamleider Duurzame Veehouderij & Ondernemerschap.

In het tweede semester kunnen studenten in het keuzedeel voor geitenhouderij kiezen. Deze lessen zijn gericht op zowel het bedrijf (saldo, huisvesting, regelgeving) als het dier (onder andere diersoort specifieke ziektes als CAE en CL). Ook uiergezondheid, vruchtbaarheid en fokkerij worden behandeld.

In jaar twee zal er opnieuw de mogelijkheid zijn voor studenten om een keuzedeel over de geitenhouderij te volgen met een verdere verdieping over zowel dier als bedrijf. De invulling hiervan moet nog verder bepaald worden.

Bron: Aeres

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief