Algemeen

NMa onderzoekt machtspositie Rendac

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) start inderdaad een onderzoek naar mogelijk misbruik van de economische machtspositie van Rendac. Het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders (Platform KSG) laat dat weten.
De NMa heeft voldoende aanleiding gezien om een onderzoek te starten naar misbruik van de  economische machtspositie van Rendac op het gebied van kadaververwerking. De grote hoeveelheid klachten van individuele houders heeft dit besluit ondersteund. Platform KSG heeft de NMa gevraagd hier onderzoek naar te doen. Zij vindt dat Rendac de tarieven voor kadaververwerking niet op een eerlijke manier int. Het verhoogde tarief voor de eerste 7 stops en de korting van 68 procent vanaf de 8e stop valt zeer gunstig uit voor de grote veebedrijven die veel kadavers aanbieden, maar gaat ten koste van de kleinschalige bedrijven die incidenteel kadavers aanbieden, zo geeft het Platform aan.
Het overleg over de tarieven voor kadaververweking door Rendac voor 2012 begint deze maand. Het Platform KSG en de organisaties waarmee zij samenwerkt zijn, in tegenstelling tot vorig jaar, nu wel uitgenodigd.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief