Management

Nieuwe KWIN Veehouderij

Er is een nieuwe uitgave van het handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij (KWIN-Veehouderij). Dit boek bevat actuele statistische prijsinformatie van bedrijven in de verschillende veehouderij-sectoren, ook van de geitenhouderij.
Daarnaast worden recente normen voor het maken van (saldo)berekeningen, bedrijfsevaluaties en begrotingen uitvoerig beschreven. Nieuw in deze uitgave is de  beschrijving van de investeringen en jaarkosten van alle emissie reducerende stalsystemen uit de Regeling Ammoniak en Veehouderij (RAV). KWIN Veehouderij is een jaarlijkse uitgave van Wageningen UR Livestock Research.
Alle cijfers bij elkaar
KWIN-Veehouderij wordt onder andere gebruikt door banken, boekhoudkantoren, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en door voorlichters, makelaars en taxateurs. Alle informatie van de betreffende diersoorten zijn overzichtelijk in één handzaam boek samengevat.
De normen en prijzen zijn geschikt als basis voor planning- en evaluatiesystemen, omdat zij inzicht geven in de hoogte van de prijzen op middellange termijn. Bij de normen staat een toelichting over de inhoud, de wijze van berekening en de bron van de gegevens. De gegeneraliseerde normen hebben een breed draagvlak, omdat ze zijn afgestemd met afgevaardigden uit de sectoren. De genoemde prijzen in het boek zijn exclusief btw.
Bestellen
Handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij 2012-2013 kunt u via www.kwin.nl bestellen. Veehouders kunnen het handboek met € 30,- korting aanschaffen, dankzij een subsidie van de Productschappen Zuivel, Vee & Vlees en Pluimvee & Eieren.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief