Management

Verkeerde peildatum voor DGF heffingen wordt hersteld

Het Productschap Vee en Vlees heeft een aantal schapen- en geitenhouders een factuur gestuurd voor de bijdrage aan het Diergezondheidsfonds (DGF) voor 2012 met onjuiste dieraantallen. Het PVV ontvangt de aantallen dieren van Dienst Regelingen. Dit bestand had een peildatum van 1 januari 2011 in plaats van 1 november 2011. Het PVV heeft al deze houders per direct een excuusbrief gestuurd.
De schapen- en of geitenhouders die een factuur hebben gekregen met datum 21 september 2012, met daarop de onjuiste aantallen schapen of geiten, hoeven deze factuur dus niet te betalen.
Voor 1 oktober 2012 ontvangen deze houders een creditfactuur. De houders die op de peildatum van 1 november 2011 meer dan 25 schapen of meer dan 25 geiten hadden, zullen een nieuwe factuur ontvangen.
Wat is het DGF?
Het DGF staat voor Diergezondheidsfonds en is een fonds dat wordt beheerd door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw, en Innovatie (EL&I). Het geld voor dit fonds wordt onder andere verkregen door heffingen die worden opgebracht door bedrijfsgenoten. Het geld wordt gebruikt voor de bestrijding en bewaking van besmettelijke dierziekten, zoals bijvoorbeeld mond- en klauwzeer, Q-koorts en blauwtong.
Iedereen die een UBN heeft waarop op 1 november 2011 meer dan 25 schapen of meer dan 25 geiten geregistreerd stonden, ontvangt een factuur. Deze aantallen zijn gebaseerd op de gegevens die de houder zelf heeft opgegeven in het I&R schapen en geiten systeem. Overigens tellen voor deze heffing alle dieren mee, zowel geiten/ooien als bokken/rammen en lammeren.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief