Fokkerij | Melken

Drie beste geiten onlangs overleden

Aagje
Toen de twaalfjarige Aagje op 25 januari lammerde had Toon Lambregts uit Dinteloord de dierenarts erbij gehaald. Het was een moeizame bevalling van een enorm boklam. Lambregts reageerde: “We hopen dat ze er boven op kruipt, het is toch een heel groot risico op deze leeftijd”.
Na ruim een maand van betere en mindere periodes was ze enorm ziek en bleken haar nieren niet goed te werken en heeft de dierenarts Aagje in laten slapen.
Aagje is de beste melkproducente ooit bij de Witte stamboekgeiten met 17024 kg melk in 3433 dagen.

Aagje
Aagje, 17024 kg melk in 3433 dagen

Cirina
Cirina van Fam. de With uit Lexmond had op 1 april 2012 voor het laatst gelammerd. Ze had toen nog twee lammeren en dat is eigenlijk te zwaar geweest. Cirina verouderde snel: ze was minder mobiel, schraal en werd een tere, oude dame. De jaarlingen waren op 11 maart ’s nachts bij de tientonner/Stergeit in het hok gekomen en ze heeft waarschijnlijk een stoot gehad. De 14 jaar en bijna twee maanden oude Cirina had zichtbaar pijn en de dierenarts gaf haar een laatste spuitje.
Cirina
Cirina, op 1 april 2012 voor het laatst gelammerd

Corrie 116
De nationaal kampioene van 2004, Corrie 116, is sinds januari steeds wat achteruit gegaan. De Stergeit van Combinatie Groenveld uit Wommels had last van darmklachten en ze begon minder te vreten. In het laatst werden haar longen ook minder en wilde ze helemaal niet meer eten. Een halve week later kon ze niet meer staan en na een week was het afgelopen met de exterieurtopper met 94 punten voor Algemeen Voorkomen.
S
Corrie, de nationaal kampioene van 2004

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
FokkerijMelken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief