Algemeen

Groen licht voor Q-support

De onafhankelijke stichting voor steun aan Q-koorts patiënten kan worden opgericht. Dat heeft minister Edith Schippers aan de Tweede Kamer laten weten.
De stichting, die het kabinet een jaar geleden aankondigde, gaat Q-support heten en krijgt een budget van 10 miljoen euro. Dat geld is bedoeld voor advies, begeleiding en onderzoek.
Na een jaar wordt bekeken of de geboden hulp van de stichting volstaat. Het kabinet besloot Q-support in het leven te roepen vanwege uitzonderlijke gevolgen van de uitbraak, waardoor zeker 25 mensen met Q-koorts overleden en naar schatting honderden anderen chronisch ziek werden.
Het kabinet heeft geen excuses willen maken en een schadevergoeding voor getroffenen zat er ook niet in. Een oproep daartoe van Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, bleek tevergeefs. Hij vond dat de overheid te laks heeft gereageerd op de Q-koortsepidemie. Daardoor zouden onnodige slachtoffers zijn gevallen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief