Lammeren

Boergeitenvlees uit Groningen

De Sikke’s Hoeve in Woudbloem (Groningen) biedt geitenvlees aan van Boergeiten die de hele zomer in natuurgebieden lopen en in de winter op stal staan. Sinds 10 december is de website van De Sikke’s Hoeve in de lucht: www.sikkeshoeve.nl.
De eigenaren Fleur en Wytse van De Sikke’s Hoeve willen ook de Nederlander kennis laten maken met ‘dit heerlijke vetarme en op natuurlijke manier geproduceerde vlees’. Doordat de 140 Boergeiten ’s zomers buiten grazen in een gebied met een diverse vegetatie ontstaat er volgens de eigenaren een eerlijk én een heerlijk product.
Vleespakket
De bokjes worden rond de 7 tot 8 maanden geslacht. Een aantal periodes per jaar is dit geitenvlees vers leverbaar. Particulieren kunnen het hele jaar door diepgevroren vleespakketten bestellen. Een pakket bevat gehakt, bout, schouder en racks. Het vlees is af te halen bij De Sikke’s Hoeve in Woudbloem.
Proeven
Als je het vlees eens wilt proeven, kun je terecht op Giesz.nl. Nel Schellekens van restaurant De Gulle Waard in Winterswijk verwerkt het Boergeitenvlees van De Sikke’s Hoeve op verschillende manieren. Zo maakt zij droge worst, rookworst, ham en stoofpot.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Lammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief