Management

Rendac verhoogt ophaaltarieven geiten

Rendac02Rendac, specialist in het ophalen en verwerken van dierlijk restmateriaal en kadavers, heeft de ophaaltarieven voor geiten verhoogd met 2,7 procent per stop naar 21,48 euro. Vorig jaar was dat 20,91 euro.
Niet alleen de stopkosten zijn verhoogd, ook de prijs per dier. Dat is de prijs die bovenop de stopkosten wordt gefactureerd. Voor 2014 geldt per dier een ophaaltarief van 0,69 euro. In 2013 was dat nog 0,47 euro.

Totale kosten stijgen drie procent

Hoewel de operationele kosten van Rendac in 2014 afnemen, staat een daling van de opbrengsten voor de eindproducten (meel en vet) een nieuwe tariefsverlaging in de weg. Dat meldt Rendac. De inschatting is dat de opbrengsten voor de eindproducten meel en vet, die worden ingezet als alternatieve energiebron van een hoog niveau naar beneden moeten worden bijgesteld. De totale kosten voor destructie stijgen volgens de prognose van Rendac in 2014 daarom met drie procent. De tariefverhoging voor de destructie van geiten past dus in dat plaatje.
De totale kosten voor het ophalen en verwerken van kadavers die via de tarieven aan de sector worden doorberekend, komen volgens Rendac uit op 13,8 miljoen euro tegen 13,3 miljoen euro in 2013.

Foto: transportfoto.nl
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief