Voeren

Nieuwe voerconcept voor economisch interessante geiten

Gelre IJsselstreek heeft na onderzoek het FIT voerconcept ontwikkeld waardoor geiten niet alleen gezond ouder worden maar ook economisch interessant blijven. Dat meldt het bedrijf uit Azewijn.
Het voerconcept voorziet er volgens Gelre IJsselstreek in dat melkgeiten, die om welke reden dan ook te ruim in conditie zijn geraakt, in een korte periode weer in een normale conditie komen. Daarnaast zou het FIT concept er onder meer voor zorgen dat de dieren beter bestand zijn tegen hittestress, de dieren qua gezondheid en vruchtbaarheid toenemen, de dieren na circa 2 maand voeren prima geschikt om aangedekt te worden en de dieren een langere levensduur hebben, waardoor het bedrijfsrendement toeneemt.
Het FIT concept bestaat naast een mineraal ook uit een speciaal krachtvoer. In sommige gevallen is het werken met een mineraal (poeder) technisch gezien niet mogelijk. In die gevallen zal worden gewerkt met een speciaal krachtvoeder.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief