Algemeen

‘Neem geen risico met geitenbedrijf’

De PvdA verzet zich tegen de bouw van een nieuw geitenbedrijf in het Gelderse Rossum. Dat meldt Nieuwe Oogst. Kamerlid Tjeerd van Dekken heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Martijn van Dam en minister Edith Schippers (Volksgezondheid).

Het gaat om een geitenbedrijf met ruimte voor ongeveer 5.100 dieren. De gemeente Maasdriel heeft de benodigde wijziging van het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Van Dekken wijst de bewindslieden op een rapport van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Daar staat in dat een kleine afwijking in de bedrijfsvoering grote gevolgen kan hebben voor de risico’s op het gebied van volksgezondheid.

Het brengt het Kamerlid tot de conclusie dat het risico niet genomen mag worden. Hij herinnert in zijn vragen de uitbraak van Q-koorts in de geitenhouderij van enige jaren geleden. De ondernemer wil de geiten ook buiten laten lopen. Van Dekken vraagt welke extra risico’s dat meebrengt, gezien het feit dat de GGD weidegang afraadt. Het Kamerlid dringt er bij Van Dam en Schippers op aan dat de zorgen en bezwaren van omwonenden, GGD en maatschappelijke organisaties ‘serieus’ worden betrokken bij de besluitvorming. (Nieuwe Oogst)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief